Hur kan man tillgodose PTS och bankernas önskemål utan förprövning? Vilka ord blir nästa att förprövas efter ”bank”? Och vad bör vi mer göra för att stoppa att Sverige inför internetcensur precis som Kina?

Välkommen att diskutera det och annat rörande detta härnedan:

 1. Isak skriver:

  Visst finns det orsak att oroa sig för vidare granskning och eventuell censur men…

  Handlar det inte främst om att förhindra phishing eller annan typ av bedrägeri rörande banktjänster?

  Inte för att det skulle vara svårt att lura någon, eller tekniskt möjligt för dem att kontrollera subdomän-namn innehållandes ordet ”bank”. Så det är kanske inte till nån större nytta ändå.

 2. Isak skriver:

  Alternativ till lösningar finns och används ju redan. Vad som saknas är människors kunskap om verifieringstjänster som t.ex. verisign. Jag tror nästan alla banker redan använder sig av något motsvarande, och alla moderna webläsare ska dessutom verifiera bank-sidans ”identitet” (i firefox syns det i adressfältet i form av ett färgat fält vänster om adressen). Det borde vara bankernas skyldighet att upplysa sina kunder om allmän nätsäkerhet och satsa pengar på bättre, tydligare lösningar för verifiering och inte .SE’s uppgift att ”filtrera” och döma.

 3. Mimo skriver:

  Jag håller med, det dom försöker göra är att skapa en regel, som godkänns, som senare kan utvecklas till att kontrollera hela nätet och vad som får visas. Är det det vi vill ha? Sverige är i roten av manipulering och många kommer tycka att det här är en jätte bra idé, precis som Isak säger bör dom istället satsa på läsningar istället för att förbjuda och döma. Det är ju inget nytt, det har vi en jättelik lagbok som bevisar.

  HÅLL INTERNET FRITT, DETTA KOMMER SENARE UTVECKLAS!!!

 4. Joel skriver:

  Hur dum får man vara? Bara en fråga.
  Jag menar hur många skulle gå in på en hemsida som hade ordet ”bank” i sitt namn och direkt tro att det var en riktig bank? Jag tror inte på att det finns så många efterblivna i vårt fina land att vi behöver förbjuda ord i hemsidor. Tyck vad ni vill, jag skulle i alla fall inte gå in på http://www.bank.se och sätta in pengar.

  Politikerna försöker kontrollera internet för att de är rädda för det. Både ipred och FRA måste de ju ha kommit på när de satt och rökte något roligt hemma hos Reinfeldt. Men nu har nån fan fått en överdos, hur mycket nytta kommer det här göra?

  Det går utför med internet-friheten och då också med all annan frihet (enligt mig).

  Och dessutom kanske de har glömt att alla banker faktiskt inte heter någonting med ”bank” T.ex. http://www.nordea.se

 5. Ulf Pettersson skriver:

  Fullständig idioti. Om detta godkänns, vad blir nästa steg?

  Om jag förstått det rätt så är meningen att förhindra falska bank-sidor lura av folk pengar, men vore det inte bättre att folk började ANVÄNDA sina hjärnor istället???

  ANVÄND HELT ENKELT INTE BANKSIDOR SOM INTE LIGGER PÅ BANKENS DOMÄN!